Weer een Hummer van Mil-Spec

Weer een Hummer van Mil-Spec

Mil-Spec Automotive blijft in de weer met de Hummer H1 en voltooide onlangs editie zes uit de 'Launch Edition', waarvoor tussen 2018 en 2020 in totaal 12 gecustomizede Hummers zullen worden gebouwd.

Alle carrosseriebeplating is bij deze uitvoering van aluminium, zoals gebruikt in de ruimtevaart. Onder de auto werd een op acht manieren aan te passen luchtvering aangebracht, die in de hoogste stand vier inch extra rijhoogte oplevert. Om wat meer gang in de auto te krijgen werd een 6.6 liter Duramax turbodieselmotor van 500 pk/373 kW/1,356 Nm onder de motorkap gemonteerd, die is gekoppeld aan een zestraps automaat. Verder is er een tussenbak met hoge en lage gearing en in het achterdiff is een ARB air locker aangebracht. De remweg werd verkort dankzij Wilwood remmen.

In het interieur zijn het zwart leder en Tough Duck canvas. De deurhendels zijn een aparte vermelding waard. De vloer is voorzien van vinyl vloerbedekking, zodat je gerust met modderige laarzen kunt instappen. Verder is er veel geluiddempend materiaal aangebracht. Een gescheiden airco systeem helpt inzittenden voor- en achterin het hoofd koel houden.

Aan de buitenkant zien we achterop een nieuwe fastback met achter- en zijruiten, een aluminium snorkel, etc. Een bullbar moet de voorzijde beschermen en op de cabine kwam een grote LED-bar. Onder de auto staan 20 inch Black Rhino Armory wielen met 38 inch Nitto Ridge Grappler banden.

Oh, nog even de kosten bij aanschaf van het lieverdje: dat is dan 295.039 dollartjes!

Hummer Hummer

 

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X