VW Atlas Basecamp Concept

VW Atlas Basecamp Concept

De VW Atlas is voor Volkswagen de basis voor heerlijke avontuurlijke voertuigen. VW is nu op de proppen gekomen met accessoires voor de zevenzitter SUV om te laten zien, hoezeer de Atlas is aan te passen.

De Atlas Basecamp Concept is bedacht voor trail zoekers. De concept auto is gebaseerd op de Atlas SEL Premium en is gespoten in matgrijs met oranje accenten. Als wielen werden Traverse MX Concepts gebruikt, waaromheen 265/70 R17 al terrain banden. De custom body kit werd bedacht door Air Design. Verder is er een H&R lift kit toegepast met schroefveren over de dempers, waardoor een lift van ongeveer 1,5 inch is ontstaan.

Verder zien we off-road LED light bars, een roof rack systeem met fietsenhouders, etc. De Basecamps Concept moet een VW een ‘go-anywhere’ houding opleveren. Onder de motorkap ligt een 3.6 VR6 met 276 pk/206 kW, die is gekoppeld aan een achttraps automaat en Volkswagen’s 4Motion all-wheel-drive systeem.

Om alles nog wat interessanter te maken is de conceptauto gekoppeld aan een HIVE EX compact expeditie trailer met bijpassende wielen en banden. De mini camper bevat een groot bed, een keukentje en tanks voor water en gas.

VW Atlas Basecamp Concept VW Atlas Basecamp Concept VW Atlas Basecamp Concept

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X