banner

Vooruitblik op 44ste Dakar Rally

Vooruitblik op 44ste Dakar Rally

Saoedi Arabië bereidt zich voor op de derde Saoedische Dakar Rally die het land contractueel sloot met de Amaury Sports Organisation (ASO). In samenwerking met de Saudi Arabian Motor and Motorcycle Federation (SAMF) hebben de Dakar officials ons in eerder twee uitdagende Dakars voorgeschoteld, waarbij de deelnemers grote delen van het enorme schiereiland hebben doorkruist.

Worden hier en daar de regels voor Covid-19 weer wat losgelaten, in andere delen van de wereld worden de teugels juist weer aangetrokken. Saoedi Arabië is wat onder druk gezet om de regels voor iedereen die aan de Dakar meedoet, wat te verlichten. Dat was ook het geval tijdens de Ha’il International Rally begin december en ook de deelnemers aan de Dakar lijken daaraan niet te ontkomen.

De exacte route van de 2022 editie van de Dakar was tijdens het ter perse gaan van deze uitgave van 4WD Magazine nog niet bekend, maar ASO heeft wel bekend gemaakt, dat de Dakar 2022 op 2 januari 2022 zal starten in Ha’il, de rustdag zal op 8 januari in Riyadh plaatsvinden en de finish is op 14 januari 2022 in de stad Jeddah aan de Rode Zee.

De route van de Dakar in 2022 gaat naar verwachting zuidelijker door de duinen van het ‘Empty Quarter’ en zal minder over snelle racks en gravel trails in het noorden gaan, waar de temperaturen ’s nachts tot onder de 0 graden Celcius kunnen dalen.

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine uitgave 1-2022, te bestellen via deze link.

Dakar Rally

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

X