4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Verslag Croatia Trophy 2017

Verslag Croatia Trophy 2017

In 2005 presteerde Simon van der Velde het al eens om de Croatia Trophy te winnen, maar nadien zijn we een beetje op onze honger blijven zitten… In 2010 werd er een tweede klasse opgestart onder de naam ‘Adventure’, waar sindsdien het grootste deel van de Nederlandse teams zich goed thuisvoelt.

Nico Wijnalda, ondertussen wereldreiziger eerste klas, heeft zes jaar geprobeerd op het podium te komen; eerst met vrouwlief Joska als bijrijder, de laatste jaren met de jonge Eric Plomp. In 2016 waren ze er heel dichtbij, maar ook toen heeft het niet mogen zijn! Een jaartje later stond Eric Plomp zelf aan de start met zijn gele Patrol, inclusief sterke BMW dieselmotor en 40 inch Maxxis Trepadors.

Als bijrijder fungeerde Johan van der Maas, een ervaren rot, die de Croatische bossen ondertussen als één van de beste kent. Na acht wedstrijddagen bleek dit een hele mooie combinatie met als eindresultaat een mooie derde plaats achter twee Italiaanse teams. Weinigen hadden dit vooraf geloofd, velen hadden zelfs twijfels, of de Patrol wel betrouwbaar genoeg zou zijn en of alles heel zou blijven met die verdubbeling van pk’s en koppel. Maar het klopte allemaal als een bus en dat maakt het des te mooier, natuurlijk!

Lees het gehele verslag in de nieuwe uitgave (4WD Magazine 7/8).

Croatia Trophy

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X