4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Verrassend Zimbabwe

Verrassend Zimbabwe

’s Werelds hoogste watervallen, eeuwenoude cultuurschatten en wildparken vol avontuurlijke off-road routes maken van Zimbabwe een echte ‘must visit’. Maar wees er snel bij en vergeet niet een lier mee te nemen...

Verbijsterd kijken we naar onze Land Rover Defender, die steeds dieper in het smalle riviertje wegzakt. Nooit hadden we vermoed, dat de rivierbodem uit drijfzand bestaat, helemaal omdat even daarvoor een man met zijn fiets op zijn schouders nog moeiteloos door het stroompje naar de overkant stapte. We beginnen wanhopig het zand rond de wielen weg te scheppen, maar zo komt de auto alleen nog maar meer op de bodemplaat te liggen. Terwijl steeds meer nieuwsgierige buurtbewoners toestromen, kijken we radeloos om ons heen, maar zien nergens een boom, waar we onze Defender mee uit de rivier kunnen lieren. Als we het bijna opgeven, horen we van één van de toeschouwers, dat iemand in de buurt een tractor heeft. Maar hoe vind je de eigenaar ervan? Twee uur later is dat gelukt, maar blijken de banden van het ding plat. Daarop pakt Jeroen onze compressor en vertrekt na wat discussiëren samen met de eigenaar op een brommertje naar diens huis.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine, 3-2017.

Zimbabwe

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X