banner

Verkenningstocht rond de wereld

Verkenningstocht rond de wereld

Een paar jaar geleden publiceerden wij een verhaal over een team van ontdekkingsreizigers, dat het ‘onmogelijke’ volbracht door ‘over de Noordpool’ te rijden.

Hoe kan je ooit nog een spectaculairdere reis maken? Nou, datzelfde team, alleen nog wat internationaler, gaat zelfs de hele wereld rond. Maar natuurlijk niet op een normale manier. Nee, nu in de lengterichting. In de meest epische 4×4 expeditie waarover wij ooit hebben gehoord, zullen ze zowel de Noord- als de Zuidpool aandoen en het Amerikaanse en het Afrikaanse continent daartussen. Zelfs hun verkenningstocht is een heel verhaal. Onze medewerker Robb Pritchard vertelt.

De TransGlobalCar expeditie staat voor volgend jaar op de agenda en moet op de zuidelijkste tip van Argentinië beginnen. Vandaar gaat het naar het noorden door Tierra del Fuego in Chili, langs de zuidelijke bergketen van de Andes, waar het hoogste punt een ademloze 4.200 m hoog is en dan zullen ze langs de westkant van het Amazone-regenwoud rijden. Een korte tocht over zee brengt hen van Colombia naar Panama, waar ze de `Darien Gap’ oversloegen. De voertuigen, gemaakt voor rijden op de Noordpool, zouden misschien best door de moerassen van Panama kunnen rijden, maar het risico om door de separatistische rebellen te worden gepakt, is te groot.

Lees het gehele artikel in de dikke nieuwjaarseditie van 4WD Magazine (uitgave 1-2023).

Arctic truck

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos