banner

Vast in de Bartangvallei, deel 1 (Tadzjikistan)

Vast in de Bartangvallei, deel 1 (Tadzjikistan)

Ver van de bewoonde wereld, zonder telefoonbereik, breekt de stuuras af en zijn we op onszelf aangewezen om de klus te klaren. Krijgen we de auto weer bestuurbaar?

‘Draaien, draaien!’ Karin-Marijke’s verwoede draaibewegingen met haar arm vanaf het pad zijn duidelijk, maar hoe hard ik ook aan het stuur trek, de LandCruiser draait niet mee. Ik probeer in een lage versnelling achteruit over de stenen in het water te hobbelen en langzaam weer naar voren te draaien om de oever van het ondiepe riviertje op te komen om vervolgens met een scherpe bocht het pad op te draaien. Het haalt niets uit en ik wenk Karin-Marijke. ‘Ik denk dat er iets serieus fout is, de auto lijkt wel stuurloos’, zeg ik als ze naast me staat en we door het open raam weer verbaal met elkaar kunnen communiceren.

We wisselen van plek, Karin-Marijke draait aan het stuur, terwijl ik onder de auto kijk, wat er gebeurt. Niets! Ik zie het direct: de stuurarm bungelt van links naar rechts in het luchtledige.

Hoe is dit in vredesnaam mogelijk?

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine (editie 9-2022). Te bestellen via deze link.

Mis niks met een abonnement op 4WD Magazine.

Land Cruiser

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X