4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Van Velsen Rally Sport startklaar voor hun tweede Dakar Rally

Van Velsen Rally Sport startklaar voor hun tweede Dakar Rally

Op 1 januari 2017 zal Aad van Velsen met zijn team voor de tweede keer op rij aan de start staan van de zwaarste rally ter wereld “Le Dakar” met zijn GINAF Rally truck. Het team uit Stompwijk (ZH) heeft de afgelopen maanden hard gewerkt om de truck weer klaar te maken voor de rally die zal starten in Asuncion, de hoofdstad van Paraguay, en op 14 januari na duizenden kilometers zal finishen in Buenos Aires, Argentinie.

“Ik ben er enorm trots op dat we weer kunnen deelnemen aan Le Dakar” verteld Aad. “Onze truck en het team zijn weer klaar voor deze uitdaging en we hebben er ook heel veel zin in.” In zijn eerste Dakar Rally heeft Aad zijn doel om de finish te halen bereikt, wat -met jaarlijks een groot aantal uitvallers- al een prestatie op zich is. “Deze rally is in alle opzichten een enorme uitdaging en komende editie belooft de organisatie ons de zwaarste rally ooit.”

Net als bij zijn debuut zal Aad de truck besturen en heeft hij naast zich Jos Schotanus als navigator en Sebastiaan Haverkamp als monteur. “Afgelopen jaar is gebleken dat we een prima team vormen in de cabine en goed op elkaar zijn ingespeeld. Jos heeft al jaren ervaring als navigator en ik vertrouw volkomen op zijn aanwijzingen, Sebastiaan debuteerde net als ik vorig jaar maar kan goed aanvoelen wat ik moet weten over het functioneren van de techniek.”

Dit jaar gaan er geen twee maar drie monteurs mee. Aad legt uit waarom. “Dat de rally zwaar wordt ligt onder andere in het feit dat we zeven dagen lang boven de 3000meter verblijven. De rustdag in La Paz, de hoofdstad van Bolivia, verblijven we zelfs op 3800meter hoogte en tijdens 2 etappes gaan we tot wel 5000meter. Dat betekent ijle lucht en een enorme aanslag op je conditie. Vergelijk het maar als of je een dag lang door een dun rietje moet ademen. Met drie monteurs kunnen we de werkzaamheden in het bivak onder deze omstandigheden beter verdelen.”

Een andere uitdaging worden de pittige duinen in de tweede week van de rally, waar Aad vorig jaar zelfs een stuk in het aardedonker door heen moest. “Ik vind duinen rijden het mooiste wat er is, maar vorig jaar hebben we het laatste stuk van een etappe in het donker door de duinen moeten rijden, en geloof me dat is echt heftig. Je ziet niets en dan bijna verticaal een duin af moeten rijden is geen pretje.”

Aad heeft zich tot doel gesteld om in ieder geval ook de komende editie de finish te halen en als het even kan wat hoger te eindigen in het eindklassement. “Ik heb heel veel vertrouwen in het geweldige team wat ik heb, maar we moeten ons wel realiseren dat het behalen van de finish al een prestatie op zich is. We hebben er in ieder geval heel veel zin in!”

De deelname van het team aan hun tweede rally is vooral mogelijk gemaakt door de steun van vele sponsoren. “Toen ik het team vorig jaar begon was ik er heel blij me dat ik het vertrouwen kreeg van veel sponsoren. Ik ben er trots op dat zij vrijwel allemaal ook dit jaar weer hun sponsorcontract hebben verlengd. Daarnaast ben ik natuurlijk ook heel blij met de vele nieuwe sponsoren.”

Je kan het team volgen op hun facebookpagina vanvelsenrallysport, en via hun website, vanvelsenrallysport.nl. RTL7 zend vanaf 1 januari een dagelijks verslag uit vanuit de rally.

Van Velsen RallySport

Bron foto: Astrid van der Heide

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
4WD Magazine Abonnement
Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen
4WD Magazine Webshop
Smiley face

Ga naar onze webshop voor de laatste dvd’s, boeken, en miniaturen.

> Bekijk de webshop
X