banner

Van Loon wil naar derde plek in het WK in Italië

Van Loon wil naar derde plek in het WK in Italië

In de World Cup for Cross Country Baja’s, het wereldkampioenschap, maken Erik van Loon en Sébastien Delaunay nog altijd kans op de derde positie. Momenteel bezetten zij de vijfde plaats met een verschil van twintig punten.

Met nog twee baja’s te gaan in het kampioenschap wil Van Loon bekijken of de derde plek haalbaar is en start daarom in de Baja van Italië met de Toyota Hilux. Deze vindt plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 september rondom Pordenone.

“Het zou heel erg mooi zijn als we derde kunnen worden,” vertelt Van Loon. “In de zomerstop stonden wij derde. Toen ben ik gaan kijken wat er mogelijk is om die derde plaats te verzilveren, maar helaas paste de eerste twee rally’s na de zomerstop niet in de planning waardoor we nu vijfde staan. Er zijn nog twee baja’s in het kampioenschap, dit zijn in Italië en Portugal. Afhankelijk van waar we staan na Italië bekijken we of we Portugal rijden. Onze voornaamste concurrenten in Italië zijn Holowczyc en Zapletal, Sébastien en ik gaan ontzettend ons best doen om een goed resultaat te behalen. We hebben er zin in!”

De laatste keer dat Van Loon in de Baja van Italië reed, was in 2008 met de Volkswagen Buggy. De rally ziet er nu heel anders uit. Op donderdag vinden de shakedown en keuringen plaats, de ceremoniële start vindt plaats op vrijdag om 13:00 uur. Daarna start de eerste proef van 8 kilometer en om 17:00 uur start de tweede proef van 75 kilometer. Op zaterdag staan er zes proeven op het programma, dit zijn driemaal twee proeven van 12 en 80 kilometer. In totaal wordt er 360 kilometer afgelegd op snelheid. Om 20:00 uur is de podiumceremonie in Pordenone. Van Loon en Delaunay hebben startnummer 204 gekregen.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos