banner

Van Loon prijst Delaunay in vierde etappe

Van Loon prijst Delaunay in vierde etappe

De vierde etappe van Dakar 2021 is een hele snelle proef. Met een gemiddelde snelheid van ruim 120 kilometer per uur worden Erik van Loon en Sébastien Delaunay tiende op elf minuten. Met name in het laatste gedeelte laat Delaunay zich gelden en maakt hij geen fouten. Van Loon en Delaunay zijn tevreden en kijken uit naar de vijfde etappe.

“Het is een beetje dubbel feest vandaag,” vertelt Van Loon. “We worden tiende en mijn dochter Imke viert vandaag haar zestiende verjaardag. In het verleden heb ik op die dag in de Dakar wel eens wat pech gehad, maar vandaag ging het erg goed. We verliezen slechts elf minuten op 337 kilometer en laten daarmee enkele toppers achter ons. De Toyota was super en Sébastien heeft vandaag echt het verschil gemaakt, zeker in het laatste stuk. We lopen daar zelfs in op Nasser waar veel anderen tijd verliezen.”

De vijfde etappe gaat van Riyadh naar Al Qaisumah. De proef is 456 kilometer lang en belooft zwaar te worden met zand, duinen en stenen. De eerste auto vertrekt om 8:55u (6:55u Nederlandse tijd) en wordt rond 13:49u (11:49u Nederlandse tijd) aan de finish verwacht.

Mis niks van Dakar 2021 met een abonnement op 4WD Magazine.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos