banner

Van Loon kijkt uit naar Baja in Jordanië

Van Loon kijkt uit naar Baja in Jordanië

Aanstaande donderdag vindt de ceremoniële start plaats van de Jordan Baja, de vierde ronde van het wereldkampioenschap en de tweede rally voor Erik van Loon en Sébastien Delaunay in voorbereiding op Dakar 2022.

In de Wadi Rum valei in het zuiden van Jordanië nemen Van Loon en Delaunay het op in een sterk deelnemersveld en willen zij belangrijke punten scoren voor het kampioenschap. In totaal wordt er 559 kilometer in competitieverband afgelegd.

“Het is een van de mooiste Baja’s op de kalender,” vertelt Van Loon. “Met name Wadi Rum oogt alsof je op Mars bent. Maar daar komen we niet voor naar Jordanië, Sébastien en ik willen graag laten zien wat we kunnen. We hebben startnummer 201 gekregen, dus we starten als tweede. We krijgen concurrentie van Saeidan, Terranova, Chabot en enkele snelle rijders uit het Midden-Oosten. Ik kan niet wachten om te beginnen.”

In totaal worden er drie proeven afgelegd, twee op vrijdag en een op zaterdag. De eerste proef op vrijdag is 210 kilometer lang en start om 9:15 uur (8:15 uur NL tijd), de tweede proef is 113 kilometer start om 14:40 uur (13:40 uur NL tijd). Tussen de proeven is er 45 minuten service. Op zaterdag wordt er nog een proef van 236 gereden, deze start om 8:45 uur (7:45 uur NL tijd) en finisht rond 12:17 uur (11:17 uur NL tijd).

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos