banner

Van Loon finisht in het donker

Van Loon finisht in het donker

De vierde etappe is niet de etappe van Erik van Loon en Sébastien Delaunay. Na ongeveer 34 kilometer rolt de Toyota Hilux en verliezen zij twintig minuten.

Later in de proef slaat de versnellingsbak vast in de tweede versnelling en verliezen zij veel tijd. Samen met de snelle service hebben zij gewerkt aan de auto om toch de finish te bereiken. Uiteindelijk verliezen zij 3 uur en 43 minuten en is een goede eindklassering ver weg.

Van Loon baalt enorm: “Ik zei gisteren nog in het bivak, het wordt tijd dat alles een keertje goed valt. We laten iedere keer zien dat we snel zijn en tot de top 10 behoren, maar door verschillende redenen is dat nog niet gelukt. Als je dan vandaag op het dak belandt en naderhand die technische problemen krijgt, dan baal je wel zo enorm. Ik ben blij dat we binnen zijn en we gaan zo de schade analyseren. Opgeven is geen optie, maar leuk is het niet.”

De etappe zelf was eveneens niet makkelijk. “Die laatste 100 kilometer waren alleen maar stenen. Wat een gebonk, ik ben blij dat we er zijn. Morgen hebben we 41% zand en duinen, daar heb ik wel zin in.” De etappe van morgen gaat van Al Ula naar Ha’il en is 353 kilometer lang. De eerste auto vertrekt rond 9:05 (7:05 NL tijd) en wordt rond 13:36 (11:36 NL tijd) aan de finish verwacht.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos