banner

Van Amsterdam naar Mongolië in een Toyota Land Cruiser

Van Amsterdam naar Mongolië in een Toyota Land Cruiser

Wij zijn Michel (32 jaar) en Renée (30 jaar) en voordat we op reis gingen, woonden en werkten we in Amsterdam. In het najaar van 2017 was het eindelijk gelukt: ons bod op een huis in Amsterdam was geaccepteerd. Zoals gebruikelijk in Amsterdam is meer dan de vraagprijs bieden en een flinke portie geluk ook in ons geval de reden voor dat succes.

Diezelfde avond namen we het financiële plaatje nog eens door en zeiden we al lachend tegen elkaar: ‘Bizar te bedenken, dat we voor het bedrag dat we overbieden, ook twee jaar op reis kunnen.’ Bij deze woorden alleen bleef het niet. Toen de volgende dag bleek, dat de koop toch niet door ging, wisten we het. We gaan op reis!

Toen we jaren geleden naar het reisprogramma keken, waarin Floortje Dessing per auto vanuit Nederland naar China reisde, zeiden we tegen elkaar: ‘Dat gaan wij ook ooit doen.’ Nu, ruim zeven jaar later, wordt onze droom werkelijkheid. We reizen in twee jaar per auto van Amsterdam naar Mongolië en terug.

In november 2017 hebben we onze Toyota LandCruiser aangeschaft. Een paar maanden later hebben we onze huurwoning opgezegd en ontslag genomen van onze banen als Key Account Manager en advocate. Na een spoedcursus terreinrijden bij Marc de Wachter van 4WD Travel en een aantal weekenden sleutelen bij Rocco Langebergh van Wheels Unlimited waren we ‘ready to go’. Een maand na ons ontslag zaten we in de auto, tevens ons nieuwe huis voor de komende twee jaren…

Lees het gehele artikel in uitgave 5 van 4WD Magazine.

Toyota Land Cruiser

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

X