banner

Van ambassades bezoeken tot onder de auto kruipen

Van ambassades bezoeken tot onder de auto kruipen

In de eerste column hebben jullie al een beetje kennis kunnen maken met onze stichting, wie wij zijn en vooral: wat willen we bereiken met onze stichting! Het zal de meeste niet ontgaan zijn dat wij van de Noordkaap, Noorwegen naar Cape Agulhas, Zuid Afrika zullen rijden. Voor deze tocht van 20.000km en 24 landen is er wel het een en ander aan voorbereiding nodig. Omdat wij volgende maand ook weer met een uitgebreid artikel in het december artikel komen, verklappen we jullie nog niet alles, maar kunnen we natuurlijk wel een klein tipje van de sluier oplichten.

cape2capecape2capeMomenteel is de tijd voor ons aangebroken dat wij onze visums moeten gaan aanvragen. En dit zijn er welgeteld 9. Kortom: een hoop voorbereiding, uitzoekwerk en vooral: heel veel formulieren uitprinten. Eerder dit jaar was er al door naar de ambassades gemaild of er specifieke voorbereidingen nodig waren en of zij ons deze informatie konden verschaffen. Het antwoord liet echter bij vele landen op zich wachten. Reactiesnelheid kan dus nog meegenomen in de evaluatie.

 

Vol goede moed besloten we daarom met ons beste Frans te gaan bellen. “Bonjour, je cherche une personne qui parle anglaise” hopend dat er iemand Engels kon. “Non, non, Francais, Francais, Francais”. Ook deze missie strandde dus in schone schijn. Daarom met fingers crossed netjes alle formulieren, die aangegeven stonden op hun website, ingevuld.

Daarnaast was de fotograaf erg blij met ons, omdat er per persoon 25 pasfoto’s afgenomen konden worden. Alle ingevulde formulieren zijn ondertussen netjes geordend, ingevuld en in verschillende mapjes gedaan, waarbij we naar de verschillende ambassades konden.

Dit leverde meteen mooi taferelen op. Vorige week in Brussel was namelijk Mali en Burkina Faso aan de beurt. En dan zie je meteen dat de tijden op internet niet altijd heel strikt nageleefd worden. Burkina Faso had namelijk besloten een dagje langer weekend te houden op voorbereiding op hun nationale feestdag, wat erin resulteerde dat we voor een dichte deur stonden. Gelukkig had Mali wel de deur open staan en zo ver wijd open zelf dat we met een dag ons visum al hadden, in plaats van de aangegeven 14 dagen op internet. Zo zie je maar: Afrikaanse tijden zijn soms een ruim begrip.

Nog mooier was het afgelopen week toen we naar Den Haag togen om ons visum voor Benin aan te vragen. Via eerder telefonisch contact waren we er al achter gekomen dat er een Nederlander hier huisde en we gewoon in het Nederlands konden communiceren. Eg prettig, na onze eerdere debacles in het Frans. Allervriendelijkst stond hij ons te woord en vertelde dat wij in de tussentijd wel even beneden konden werken, terwijl hij de visums in orde maakte. Toen deze eenmaal in orde waren, was hij zo enthousiast over onze stichting, en vooral de reis, dat hij besloot de ambassadeur in Benin te bellen. Dit om voor ons een afspraak te regelen met de ambassadeur daar om even langs te gaan. Dit zijn natuurlijke prachtige momenten die je bij blijven.

Gisteren was Nigeria aan de beurt en die verklaarden ons simpelweg voor gek. “You’re crazy, you’re not gonna make it to Nigeria.” Ze dachten dat we Nigeria niet zouden bereiken, echter door Nigeria zelf heen rijden, maakten ze zich echter geen zorgen om. Terwijl ons juist dat soms weer wat hoofdbrekens bezorgt.

Ondanks dat we soms even met spanning afwachten of de deuren van de ambassade wel opengaan, hebben we ook genoeg momenten om met elkaar te lachen.

Naast de visumaanvragen allen, zijn er genoeg andere zaken die geregeld moeten worden. Daaronder hoort de techniekdag bij Oving, Hattem. Deze store is uniek in Nederland, omdat het als enige puur alleen Dacia’s verkoopt. Ondertussen kennen we de mannen van Oving al goed en ook dit keer werden we weer van harte welkom geheten door Bert(eigenaar), Bert(hoofdmonteur) en Eef(verkoopadviseur). Ditmaal was het namelijk tijd om onze Duster ook eens goed van onder, boven, binnen en buiten te leren kennen. Natuurlijk kenden we de prachtige buitenkant al, maar nu kwam alle techniek aan bod. En hiervoor hadden we Bert(monteur) die ons haarfijn uitlegde hoe de auto, de onderdelen en de elektronica werkte. En als je dan onder de Duster staat, is het toch wel indrukwekkend te realiseren dat je met deze auto met enkele weken ruim 20.000km van extreem koud naar extreem warm zult afleggen. En daar hebben we na deze middag alle vertrouwen in, mede door de geweldige uitleg van Bert en daarnaast het feit dat de Duster gewoon een hele degelijke, robuuste goede auto is.

Africa here we come! #51daystogo

cape2cape cape2cape cape2cape cape2cape cape2cape

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos