banner

Unieke verzameling modelauto’s onder de hamer bij Corinphila Veilingen

Unieke verzameling modelauto’s onder de hamer bij Corinphila Veilingen

Op 11 mei 2019 zal het bij Corinphila Veilingen in Amstelveen eens niet gaan om postzegels, munten of prentbriefkaarten, want op deze dag zullen voertuigen, of om preciezer te zijn modelauto’s centraal staan! Een speciale veiling zal dan plaatsvinden met een unieke collectie modelauto’s, volgens de miniatuurauto club NAMAC “misschien wel één van de grootste in zijn soort in Nederland.”

De collectie omvat meer dan 3.000 (!) modellen, waaronder talloze grote en kleine zeldzaamheden waar het hart van elke verzamelaar sneller van gaat kloppen.

Het levenswerk van één liefhebber

Alle modelauto’s die worden aangeboden komen uit de verzameling van een gepassioneerde liefhebber die zijn schatten altijd heeft verzameld en bewaard met het oog op het bijzondere. Met de hoogste vereisten voor goed behoud, nagenoeg alle in de originele verpakking, biedt de collectie een geweldige diversiteit van verschillende merken en fabrikanten, van klassieke auto’s tot aan nieuwere modellen. Zeldzaamheid was ook een beslissende factor die altijd centraal stond bij de verzamelaar. De collectie omvat een verscheidenheid aan modellen geproduceerd in zeer kleine aantallen, tot unieke eenmalige exemplaren.

Voornamelijk op een schaal van 1:43 zijn er auto’s van zulke luxe merken als Jaguar, Bentley, Ferrari, Maserati, Porsche en Mercedes, maar ook Nissan, Ford, Opel en Chevrolet, om er slechts een paar te noemen. Alle bekende fabrikanten van AMR, BBR, ABC Brianza, Spark, Matrix, Ignition, Tecnomodel to Exoto en Heco Modeles zijn vertegenwoordigd. De verzamelaar ging zelfs een stap verder en gebruikte zijn creatieve vaardigheden om zijn eigen hoogwaardige kits te bouwen of om standaardmodellen professioneel te herbouwen volgens zijn ideeën. Dit tekent het grenzeloze enthousiasme waarmee de oorspronkelijke eigenaar zijn collectie vormde.

Nu hebben autoliefhebbers de unieke kans om één ​​of meer van deze zeldzaamheden te verwerven. En wie weet, misschien breidt een of andere Corinphila-klant zijn postzegel- of muntenverzameling wel uit met een zeldzame auto…

De online catalogus alsmede bladercatalogus (PDF) is beschikbaar op www.corinphila.nl

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

X