banner

UAZ Tarmot 4×4

UAZ Tarmot 4×4

Bedrijf in de 4WD-Kijker: UAZ Tarmot 4×4. Erik Tissingh van UAZ Tarmot 4×4 is gefascineerd door het merk UAZ. Zijn eigen UAZ-avontuur begon zo’n 15 jaar geleden, toen hij in aanraking kwam met dit roemruchte, Russische automerk.

Hij was op reis door Mongolië en trof er UAZ-en in diverse uitvoeringen. Zo’n 5 jaar geleden, na ruim 2 jaar struinen op het internet, heeft Erik de stap genomen om zelf een UAZ aan te schaffen. Zijn eerste UAZ werd een 469; wie kent dit model niet uit oude James Bondfilms en films over de Koude Oorlog.

UAZ Tarmot 4×4 Nederland is een direct gevolg van Erik’s hobby. Zijn bewondering voor UAZ is omgezet naar een bedrijf, waardoor Erik bovendien de mogelijkheid heeft gecreëerd om mede-liefhebbers te ontmoeten. Via Facebook had Erik al contact gelegd met Tarmot 4×4 uit Polen en via dit contact werd de samenwerking een feit. UAZ Tarmot Nederland verkoopt gerestaureerde Russische auto’s van Tarmot 4×4 uit Polen. Erik is dan ook regelmatig bij Tarmot 4×4 in Poznan op bezoek om verdere samenwerking te bewerkstelligen. Het Poolse bedrijf heeft in de loop der jaren veel kennis ontwikkeld en is voor Erik dan ook een soort van vergaarbak.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

UAZ Tarmot 4x4

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

X