Toyota wil Dakar 2019 winnen

Toyota wil Dakar 2019 winnen

Autocoureur Bernhard ten Brinke en z’n Toyota Hilux zijn klaar voor Dakar 2019. De testdagen in Peru vormen de laatste voorbereiding. Bernhards visie? ‘Ik wil Dakar winnen met de Toyota Hilux, punt!’

Zand, hitte en de ultieme samenwerking tussen mens en machine, op 6 januari 2019 gaat de Dakar-rally voor de eenenveertigste keer officieel van start. Toyota GAZOO Racing-coureur Bernhard ten Brinke gaat in zijn Toyota Hilux twee weken lang de strijd aan met de elementen. Lukt het dit jaar om de zwaarste rally ter wereld te winnen?

Opnieuw fabrieksrijder Toyota GAZOO RACING

Het is in 2019 de elfde keer dat de Dakar-rally in Zuid-Amerika van start gaat. Deze editie vindt plaats in Peru, waar op 7 januari (de eerste etappe-dag) de deelnemers vanuit Lima vertrekken en op 17 januari weer in Lima finishen. Maar liefst 534 deelnemers, waaronder 49 Nederlanders gaan met elkaar de strijd aan. Voor Ten Brinke is het de zesde keer dat hij aan de start verschijnt.

De 41-jarige ondernemer uit Zeddam (Gelderland) debuteerde in 2012 en werd meteen achtste in de rally. In 2019 verschijnt hij voor de tweede keer als fabrieksrijder van Toyota GAZOO Racing South Africa aan de start.

‘Ik keek zelf altijd naar rally’s, naar Dakar en ik wilde zelf ook achter het stuur kruipen. Het was voor mij echt een droom’

Gefocust op de overwinning

“Ik keek zelf altijd naar rally’s, naar Dakar en ik wilde zelf ook achter het stuur kruipen. Het was voor mij echt een droom.‘’, aldus Ten Brinke. Vorig jaar streed Ten Brinke lang aan de top van het klassement en wist hij zelfs, als eerste Nederlander ooit, een proef te winnen. ‘’De magie van Dakar is samen met je navigatie overleven. Hoe ruwer het wordt, hoe moeilijker het wordt, hoe sterker ik word. In 2019 wil ik die Dakar-rally winnen, punt.”

Hilux uitvoerig getest

Toyota GAZOO Racing zet dit jaar drie auto’s in voor de Dakar-Rally. Naast Ten Brinke verschijnen ook Dakar-veteranen Nasser Al-Attiyah en Giniel de Villiers aan de start met een Toyota Hilux. Beiden wisten al meerdere keren de Dakar-rally te winnen. In 2019 verschijnt het team aan de start met de Toyota Hilux IMA. Die is met zijn extreem lange veerwegen en een V8-motor in het midden van de auto speciaal gebouwd voor zware langeafstandsrally’s. De auto is uitvoerig getest, onder andere tijdens de Rally van Morocco, die Toyota gelijk won.

– Persbericht

Bernard ten Brinke

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X