banner

Toyota Hilux halverwege Dakar Rally aan kop

Toyota Hilux halverwege Dakar Rally aan kop

Toyota GAZOO Racing maakt de balans op nu de Dakar Rally waaraan het deelneemt zijn eerste en enige rustdag achter de rug heeft en begonnen is aan de tweede helft. De Toyota GR DKR Hilux T1+ met startnummer 201 van coureur en Dakar-veteraan Nasser Al-Attiyah en bijrijder Mathieu Baumel gaat na acht etappes aan kop in het autoklassement.

Nasser Al-Attiyah en Mathieu Baumel beginnen morgen aan de negende etappe van de Dakar Rally, van Wadi Ad Dawasir weer terug naar Wadi Ad Dawasir. Het succesvolle rallyduo heeft een comfortabele voorsprong van bijna 40 minuten op de nummer twee in het autoklassement. Die huidige koppositie hebben ze te danken aan twee etappeoverwinningen (de eerste en vierde etappe) en doordat het rallyduo tot nu toe twee keer tweede werd (de tweede en zevende etappe).

Alle vier de Toyota’s nog in de race

Toyota GAZOO Racing doet met vier Toyota’s GR DKR Hilux T1+ mee aan de Dakar Rally. Alle vier de Toyota’s zijn nog in de race voor de eindzege. De Hilux met startnummer 207 van coureur Giniel de Villiers en bijrijder Dennis Murphy begint morgen als zevende aan de volgende etappe. De Hilux met startnummer 233 staat dertiende in het klassement; coureur Shameer Variawa en bijrijder Danie Stassen behaalden tijdens de zesde etappe hun snelste tijd tot nu toe. De vierde en laatste Hilux (met startnummer 225, van coureur Henk Lategan en bijrijder Brett Cummings) won de vijfde etappe en rijdt nu als 33ste in het klassement.

Nieuw design

De Toyota GR DKR Hilux T1+ is uitgerust met de twin-turbo V6-benzinemotor van de nieuwste Toyota Land Cruiser. De Hilux staat echter op grotere wielen en is voorzien van een nieuw single-shock-ophangingssysteem met een vergrote veerweg. Verder heeft de Hilux speciaal voor Dakar een nieuw design gekregen.

Hilux winnaar Dakar in 2019

De finish van de Dakar Rally is op 14 januari aanstaande in de havenstad Djedda. Rustdagen zijn er niet meer en dat betekent nog vier etappes door het zandlandschap van Saoedi-Arabië. Koplopers Nasser Al-Attiyah en Mathieu Baumel wonnen in 2019 de Dakar Rally, een prestatie die het duo dit jaar hoopt te evenaren.

Plaatsen in autoklassement onder voorbehoud van definitieve uitslag achtste etappe op 10 januari

Mis niks van al het nieuws rondom Dakar met een abonnement op 4WD Magazine, af te sluiten via deze link.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

X