banner

Toyota Hilux 50 jaar

Toyota Hilux 50 jaar

De Hilux, ook wel geschreven als HiLux en Hi-Lux, is de pick-up, die wordt gebouwd door de Japanse fabrikant Toyota. De meeste ervan werden in de beginjaren als enkelcabine pick-up, of als chassis-cabine aangeboden, maar ze waren er later in meerdere carrosserievarianten. De Hilux is in de afgelopen 50 jaar flink veranderd en inmiddels uitgegroeid tot een icoon.

De Hilux heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd van grote robuustheid en betrouwbaarheid. Mede daarom is de Hilux zeer populair in derdewereldlanden. De Hilux is leverbaar met zowel achterwiel-, als vierwielaandrijving en met enkele cabine, verlengde cabine en dubbele cabine.

Rij-Indruk Toyota Hilux: Er is veel veranderd in 50 jaar

In de prille beginjaren van 4WD Magazine maakten we al eens een rij-indruk met de Hilux. Een vergelijking maken met een Hilux uit 1988 en eentje ui 2018 is misschien een ietwat vreemde, want de markt is sindsdien compleet veranderd. De consument eist tegenwoordig luxe, veel accessoires en rijdt het liefst in een zo compleet mogelijke pick-up. De Toyota Hi-Lux (zo werd toentertijd geschreven) Double Cab uit 1988, die wij toentertijd reden, werd echt bekeken als een werkpaard met weinig comfort… De conclusie luidde toen, dat de pick-up absoluut voldeed aan de eisen, waarvoor hij was gebouwd: een betrouwbaar werkpaard met de kracht van de 4×4 in het terrein. Is dat, naar de huidige maatstaven gemeten, nog altijd zo met dit inmiddels 50-jarige icoon?

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

Toyota Hilux

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos