banner

Topresultaat marathonetappe voor Van Loon

Topresultaat marathonetappe voor Van Loon

Het eerste gedeelte van de marathonetappe is erg moeilijk. De navigatie is van een hoog niveau en een foutje is zeer kostbaar. Dankzij de monteurs, die de auto in topconditie hebben gemaakt, Sébastien Delaunay, die foutloos navigeert, en het rijden met het hoofd, behaalt Erik van Loon het resultaat waar hij zeer tevreden mee is.

De zevende tijd op 7:49 van Carlos Sainz en een auto waarmee hij moeiteloos het tweede gedeelte van de marathonetappe kan gaan rijden.

“Hard werken wordt echt beloond,” vertelt Van Loon. “De monteurs hebben de afgelopen dagen ontzettend hard gewerkt. Niks was teveel en alles moest top zijn. Vandaag was dat zo, de Toyota Hilux voelt perfect en heeft niks geleden van de proef. En op de proef was Sébastien goud waard. Hij heeft geen fout gemaakt op cruciale momenten. Verder was het mijn taak om de auto heel te houden, we hebben namelijk geen service vanavond en we hebben natuurlijk wel een training gehad van Overdrive Racing, maar ik heb hem toch liever zonder al teveel schade in het bivak.”

De proef werd ingekort vanwege slecht weer. “In tegenstelling tot Zuid-Amerika was dat geen regen, maar wind. Het waaide erg hard en daardoor kon de organisatie de veiligheid niet garanderen. De proef was dus korter, maar hij was nog steeds moeilijk en zwaar. Ik kijk uit naar morgen, het tweede deel van de marathonetappe, en die zal wederom niet gemakkelijk worden.” Na de etappe van 379 kilometer, zijn de deelnemers weer terug in Haradh. De eerste auto vertrekt om 7:40 (5:40 NL tijd) en wordt rond 13:00 (11:00 NL tijd) aan de finish verwacht.

Volg alle Dakar verrichtingen op 4WD Magazine, klik op de link!

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X