banner

Topfitte Van Loon heeft zin in Baja Aragon

Topfitte Van Loon heeft zin in Baja Aragon

De Baja van Spanje, Baja Aragon, is voor veel rijders de aftrap van de voorbereiding op de Dakar Rally. Erik van Loon en Sébastien Delaunay hebben in het eerste gedeelte van het seizoen een aantal rally’s gereden en willen in de tweede seizoenshelft de puntjes op de i zetten.

In een goed bezet deelnemersveld, waarbij een groot deel van de wereldtop aan de start staat, willen Van Loon en Delaunay laten zien dat ze een kans maken op de topposities in het autoklassement.

“Ik heb er heel veel zin in,” zegt Van Loon. “De laatste keer dat ik hier reed was in 2018. Het is een van mijn favoriete rally’s: de proeven zijn uitdagend, de concurrentie is sterk en het is ook redelijk compact. Dit jaar is de rally nog iets compacter, maar staan er wel veel kilometers op de planning. Overdrive Racing heeft niet stil gezeten deze zomer en de Toyota is opnieuw verbeterd. Er komen nog meer aanpassingen aan voor de Dakar Rally, maar daarvoor komt deze rally net te vroeg. Tijdens de zomerstop heb ik hard gewerkt in de sportschool om in een goede conditie te blijven en ik voel me heel erg goed.”

Van Loon en Delaunay rijden op donderdag de shakedown om de auto optimaal af te stellen voor de rally, daarna vinden de keuringen en startceremonie plaats. Op vrijdag staan de eerste wedstrijdkilometers op het programma, met een stage van 177 kilometer. Zaterdag staan er drie stages op de planning, de eerste is 50 kilometer, de tweede 101 kilometer en de rally wordt afgesloten met een stage van 212 kilometer lang. Van Loon en Delaunay hebben startnummer 203 gekregen.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos