banner

Tim en Tom gaan met het Maxxis Dakar Team voor de Top 20

Tim en Tom gaan met het Maxxis Dakar Team voor de Top 20

Tim en Tom Coronel gaan proberen met ‘The Beast 2.0’ de top 20 van de Dakar ranglijst te halen. Waar de broers in de 2018-editie van de Dakar met ‘The Beast 1.0’ al snel tegen problemen aanliepen, moet Zuid-Amerika in 2019 meer succes brengen.

Verbeteringen zijn aan The Beast volop aangebracht. Tim Coronel vertelt aan het 4WD Magazine in een exclusief vraaggesprek, wat er aan ‘The Beast 2.0’ zoal is veranderd en verbeterd.

Veranderingen
Tim: ‘Tijdens de vorige Dakar hadden we veel koelingsproblemen en was de auto te zwaar. We vonden ‘m dan ook niet helemaal ‘Coronel-proof’. Ik heb, uiteraard samen met Tom, tijdens de editie ruim vier velletjes papier, dubbelzijdig volgeschreven met verbeterpunten en aanpassingsmogelijkheden. Daarbij was veruit het grootste probleem de koeling en liepen we ook tegen het gewichtsprobleem aan. We zijn direct na de Dakar 2018 gestart met het aanbrengen van verbeteringen. Nu hebben we ‘The Beast 2.0’ een meer Europese uitstraling gegeven en hebben we het gewicht verminderd. Ook de warmtehuishouding is aangepakt, waardoor de buggy naar onze wens, oftewel ‘Coronel-proof’, is geworden.’

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

Maxxis Dakar Team Maxxis Dakar Team

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos