4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Tim en Tom Coronel beginnen Dakar 2017 met 1-2’tje

Tim en Tom Coronel beginnen Dakar 2017 met 1-2’tje

De Dakar Rally 2017 is officieel van start gegaan! Na maanden van voorbereiding mochten de deelnemers vandaag eindelijk de eerste kilometers maken. De eerste etappe leek in eerste instantie niet veel meer dan een opwarmertje. Slechts 39 kilometer stond er op het programma, vooral bedoeld om de startvolgorde voor de eerste serieuze etappe van dinsdag te bepalen. Toch was de proef verraderlijker dan op het eerste oog leek. Modder, water, stenen, stof: de deelnemers werden direct op de proef gesteld.

Tim en Tom Coronel hielden het koppie erbij en hebben de eerste proef zonder kleerscheuren doorstaan. De buggy hield zich – zoals verwacht – prima. Tim legde de etappe af in 33.13 minuten en was daarmee de snelste rijder in het soloklassement. Tom deed er ruim een minuut langer over maar zorgde daarmee wel voor een Coronel 1-2.

Tim was na afloop uitermate content: “Zo, de eerste stage zit erop! Ik ben superblij samen met Tom gefinisht te zijn, echt fantastisch. Het was vooral rijtje rijden op deze proef, ik heb maar twee man in kunnen halen. Lekker rustig aan gedaan dus, alles heel gehouden voor de komende dagen. Langs het hele parcours stond het rijen dik met toeschouwers langs de weg, geweldig. Dat werkt lekker motiverend. Ik heb meer naar hen gezwaaid dan dat ik op mijn roadbook heb gekeken. Al met al een prima dagje, het ziet er keurig uit dus weinig te klagen.”

Tom voegde toe: “Eindelijk is de Dakar begonnen! Het is lekker om onderweg te zijn na maanden van voorbereiding. Alles voelt goed aan, al kwam het rechter spatbord opeens los. Dat lossen we wel weer op, het lijkt me geen probleem voor de komende dagen. Ik ben blij dat we los zijn en ik kijk uit naar de eerste echte serieuze etappe van dinsdag.”

Dinsdag 3 januari
Etappe 2: Resistencia – San Miguel de Tucumán
Lengte: 803 kilometer, special stage 275 kilometer (trucks rijden SS van 284 kilometer)

De vaste deelnemers aan de Dakar Rally denken Argentinië inmiddels te kennen, maar voor de eerste maal wordt ‘Chaco’ aangedaan. Het gebied, in het noorden gelegen, is bekend bij menig rally-liefhebber vanwege onder meer de uitputtende Transchaco en een van de zwaarste ronden uit het nationaal rallykampioenschap van Argentinië. Kalmte en koeling zijn noodzakelijk in dit zeer stoffige gebied. Tenzij het gaat regenen natuurlijk!

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
4WD Magazine Abonnement
Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen
4WD Magazine Webshop
Smiley face

Ga naar onze webshop voor de laatste dvd’s, boeken, en miniaturen.

> Bekijk de webshop
X