banner

Tijdsverlies bij Van Loon

Tijdsverlies bij Van Loon

De tweede etappe van Dakar 2020 beginnen Erik van Loon en Sébastien Delaunay erg sterk. Zij komen als zevende de verplichte pauze in, ondanks een lekke band.

Daarna hebben zij last van het stof van een aantal quads, waardoor er nog twee banden lek raken. In het laatste deel van de proef verliezen ze ongeveer dertig minuten doordat zij moeten zoeken naar een lastig waypoint. In totaal verliezen zij vijfenveertig minuten op dagwinnaar De Villiers.

Van Loon kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug naar de etappe van vandaag. “We begonnen heel sterk, als we in dit veld rond de zevende plaats kunnen rijden, dan doen wij het erg goed. Na de pauze zijn de gaten naar andere deelnemers helemaal anders dan daarvoor en daar hadden we nu last van. In het stof hadden we twee lekke banden. Uiteindelijk reden wij vooraan in een groepje van auto’s en trucks, tot we het waypoint niet konden vinden. Daar hebben we een half uur naar gezocht, jammer. Maar, morgen gaan we er weer tegenaan!”

De etappe van morgen start en finisht in Neom. De route gaat richting de grens van Jordanië door valeien, bergen en het zand en de Dakar bereikt haar hoogste punt op 1400 meter. De proef is 414 kilometer lang, de eerste auto vertrekt rond 9:15 (7:15 NL tijd) en finisht rond 14:12 (12:12 NL tijd).

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos