banner

The Dakar Classic – terugkeer van legendarische voertuigen!

The Dakar Classic – terugkeer van legendarische voertuigen!

“De Renault 20 van de gebroeders Marreau, een Lada Niva, een Toyota Celica, een Land Rover Defender of zelfs de Porsche 959 van René Metge … al deze voertuigen hebben de Dakar gemarkeerd. Sommigen van hen zullen in Saudi-Arabië zijn om deel te nemen aan de Dakar Klassieker.

Voor veel mensen waren de voertuigen die in de jaren 80 en 90 deelnamen aan de Dakar het meest memorabel. Ze waren gebouwd om te presteren, maar waren ook thuis op het terrein. Voor degenen die ze liefdevol hebben gerestaureerd, verdienen ze hun plaats naast de moderne voertuigen. De Dakar-klassieker is het antwoord, hij start en eindigt op dezelfde plaatsen als de Dakar en oldtimers, vrachtwagens en replica’s van voertuigen die vóór 2000 zijn ontworpen, kunnen deelnemen.

De Dakar Classic een dubbele uitdaging. Fans van historische voertuigen kunnen het avontuur van de Dakar-pioniers ervaren en tegelijkertijd profiteren van alle voordelen van een moderne rally. Bijvoorbeeld de initiatieven die nieuwe energieën centraal stellen in de rally. ”

Dakar Rally 2021 – De Dakar, een fascinerende trilogie!

Waarom een trilogie? Simpelweg omdat de Dakar uit Saoedi-Arabië het derde hoofdstuk in de geschiedenis van de rally is.

Het begon in Afrika, in 1978 met Thierry Sabine. Daarna verhuisde het naar Zuid-Amerika, in 2009 en sinds 2020 in Saoedi-Arabië.

De tweede editie in Saoedi-Arabië bevindt zich in het hart van de woestijn. Er is dit jaar een bonus in de categorie Dakar Classic. Dit is de kans voor de legendarische voertuigen die de afgelopen 40 jaar hebben deelgenomen aan een van de meest veeleisende en moeilijke races ter wereld om opnieuw te concurreren.

Dit is een feest om naar uit te kijken in januari van 3 tot en met 15 2021!

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos