banner

The Beast is lichter, beter en sneller!

The Beast is lichter, beter en sneller!

Het is de Nederlandse sensatie bij de auto’s in de komende Dakar, ‘#Beast347 4.0’ van Tim en Tom Coronel. Een brullende V8 in een sterk, Amerikaans frame, voorzien van een stoere body en genoeg snelheid om mee te komen in de subtop van de Dakar, die dit jaar voor de tweede keer in Saoedi-Arabië wordt gereden. 4WD Magazine zocht het team op in Huizen voor een hernieuwde kennismaking met de auto én met de mensen achter het succes van Coronel Dakar.

Het autoteam met de meeste fans, de meeste fun en een fantastisch team zit vlakbij de Coronel Kartbaan in Huizen in een eenvoudige werkplaats. Hier werken zo’n 10 tot 14 vrijwilligers keihard aan de voorbereiding van de auto in een professioneel en gezellig team. ‘Onze sponsors financieren het Dakar project en het team maakt het mogelijk’, legt Tim Coronel uit, die apetrots is op de ploeg, die hem en zijn broer naar de Dakar helpt.

Goud waard

‘Als je wat over de techniek van de auto wilt weten, dan moet je bij die mensen beginnen’, zo vertelt hij. ‘In de Dakar kun je uitvallen door een kapot ventieldopje, dus de voorbereiding hier in de werkplaats is goud waard. Daar kun je geen prijs op zetten. Stel je voor, iedereen die meehelpt, kan ook andere dingen gaan doen. Maar dat doen ze niet, ze staan hier. Dat vind ik onwijs bijzonder, dus maken we het hier gezellig en iedereen draagt bij aan het resultaat. Uiteindelijk maken we met elkaar het succes.’

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine uitgave 1-2021. Te bestellen via deze link!

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos