banner

Terra Extrema: Met Arctics Trucks naar Groenland

Terra Extrema: Met Arctics Trucks naar Groenland

Emil Grimsson heeft een wereldbaan! Hij is niet alleen de oprichter en baas van Arctic Trucks, een bedrijf met een wereldwijde reputatie op het gebied van het maken van zeer capabele 4×4’s, hij rijdt er ook mee op enkele van de meest ongelooflijke plekken op onze aardbol.

De Magnetische Noordpool met Top Gear een aantal jaren geleden is één van de bekendste uitstapjes, maar met meer dan 300.000 kilometer in Antarctica onder de enorme wielen en maar liefst 60 aankomsten op de Zuidpool is Arctic Trucks het enige bedrijf ter wereld met zoveel ervaring, technologie en kennis op het gebied van logistiek en voertuigpreparatie voor zulke ongelooflijk extreme bestemmingen.

Emil is net terug van een vergelijkbare extreme expeditie: een drieweekse oversteek van de grote Groenlandse gletsjer, een gebied zo onvoorstelbaar ongastvrij, dat het wordt beschouwd als één van de laatste nog te ontdekken gebieden ter wereld. Speciaal voor 4WD Magazine vertelt Emil Grimsson het hele verhaal aan onze speciale verslaggever Robb Pritchard.

Het begint allemaal met een groepje aan het avontuur verslaafde Amerikanen, beter bekend als Expedition 7, die drie jaar met een Toyota LandCruiser 78 Series op elk continent op aarde reden. Dat was inclusief een proefritje op Antarctica, maar om echt het hele continent daar te kunnen doorkruisen, waren extremere voertuigen nodig, reden waarom ze bij Arctic Trucks terecht kwamen. Middenin de winter van 2013 reden ze twee keer over het Antarctische continent. En toen rees de vraag: ‘Wat is er nu nog voor uitdaging over?’ Toen ze een paar jaar later met Emil praatten, kwamen ze met de idee om over de enorm uitgestrekte, besneeuwde gebieden en gletsjers van Groenland te proberen te rijden. En dan niet alleen van noord naar zuid, maar ook van oost naar west. Een challenge die zo extreem was, dat die slechts met behulp van één bedrijf ter wereld zou kunnen worden ondernomen.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

Terra Extrema

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos