banner

Technische problemen zorgen opnieuw voor tijdsverlies

Technische problemen zorgen opnieuw voor tijdsverlies

Het begin van de vijfde etappe is goed, Erik van Loon en Sébastien Delaunay verliezen minder dan twee minuten in de eerste achtentachtig kilometer van de proef.

Dan slaat echter het noodlot toe en beginnen de problemen bij de Toyota Hilux. Met behulp van de snelle service kunnen zij hun weg vervolgen en gaat Van Loon zich focussen op het bereiken van de finish.

Het lijkt een domino-effect wanneer de problemen beginnen. “We hoorden iets kraken en dachten meteen aan het voor-differentieel. We zijn begonnen met sleutelen en toen we het hadden gerepareerd bleek het probleem niet te zijn verholpen. Het was toch het achter-differentieel, dus we konden opnieuw beginnen. Met dank aan de mannen in de T4 konden we verder, gisteren hebben zij ook al goed geholpen. Dus ik wil Dave, Tom en Luca bedanken voor hun hulp.”

Van Loon hoopt dat de gifbeker snel leeg is. “We hebben iedere dag wel iets gehad, dat frustreert wel. We rijden gewoon goed en zijn snel, maar aan pech kun je niks veranderen. De monteurs gaan aan de slag om de auto weer klaar te maken. Morgen gaan we naar Riyad en daarna is de rustdag. Maar eerst morgen, want dat wordt weer een lange dag.”

Morgen gaat de etappe van Ha’il naar Riyad, een proef van 477 kilometer met veel zand en duinen. De eerste auto start om 8:55 (6:55 NL tijd) en wordt rond 14:10 (12:10 NL tijd) aan de finish verwacht.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos