banner

SUPERKARPATA TROPHY 2022

SUPERKARPATA TROPHY 2022

Na twee jaar pauze vanwege het Corona-virus werd dit jaar weer de SUPERKARPATA TROPHY in Roemenië georganiseerd. Van 20 t/m 28 mei jongstleden stonden ruim 81 4×4’s klaar voor de start. Normaal gesproken is het aantal deelnemers beperkt tot max 50 voertuigen, maar door de gedwongen lange pauze werd dit aantal verruimd naar 81 voertuigen, verdeeld over 38 teams uit 9 landen.

Traditioneel vond het eerste treffen van alle deelnemers gezamenlijk op de vrijdagavond in de Hellsklamm plaats, een grote off-road event-locatie op zo’n 60 km ten westen van Wenen. Daar werden de grove off-road banden gemonteerd, de inschrijvingen afgerond, meerdere stickers geplakt en de auto’s voorzien van GPS-trackers.

Vanuit Oostenrijk werd, na een korte instructie, op zaterdagmorgen naar Roemenië gereden. De coördinaten van het eerste kamp lagen tussen Arad en Timisoara. Dwars door Hongarije was dit een heel eind rijden, bijna 600 km op de off-road banden. Harder rijden dan 80 km/uur was onverantwoord. De aankomst was bij zonsondergang op een prachtig weiland tussen de heuvels van de West-Karpaten. Ons team, de ‘Kaltverformte Piraten’, nam deel met een Land Rover Defender 90 en een Toyota LandCruiser 105.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine (editie 10-2022). Te bestellen via deze link.

Mis niks met een abonnement op 4WD Magazine.

Hellen
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos

X