banner

Superkarpata Trophy 2018

Superkarpata Trophy 2018

Van 5 tot en met 12 mei jl. werd in Roemenië de Superkarpata Trohpy verreden. Bij deze trophy moet je binnen een van tevoren onbekende corridor van meerdere honderden kilometers in de Roemeense Karpaten van de start- tot aan de finishlijn je eigen weg zien te vinden.

Er wordt (1 x 4 dagen en 1 x 3 dagen) overdag in twee etappes gereden, ‘s nachts van 20:30 tot 07:30 uur is stoppen verplicht en je kampeert, waar het jou het beste uitkomt. Een team bestaat minimaal uit twee, maximaal uit drie auto’s, die door de wedstrijdleiding zijn voorzien van GPS-trackers.

De start vindt op zaterdagmorgen in de Hellsklamm, Oostenrijk, vlakbij het dorpje Klamm, zo’n 40 kilometer zuidoost van Wenen, plaats. Vandaaruit wordt in één keer de 600 kilometer verbindingsroute naar het eerste kamp, deze keer aan een riviertje vlakbij het plaatsje Racovita in Roemenië, gereden. Aanhangers en trailers blijven achter in Oostenrijk, de wedstrijdauto’s moeten op eigen assen via de kortste (verharde) route naar het eerste kamp rijden.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

Superkarpata Trophy

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos