banner

Strandrace IJmuiden

Strandrace IJmuiden

Hans Weder is een echte Noord- Hollander, of zoals hij zelf zegt: een rasechte ‘Broeker’. 57 jaar geleden geboren in Broek op Langedijk en daar nog steeds woonachtig. Hans is trots op ‘zijn’ provincie. Noord-Holland dus.

‘Het is hier echt geweldig wonen! Hier is van alles te vinden: zee, strand, uitgestrekte landschappen en prachtige omliggende steden, we hebben het allemaal’, merkt de altijd vrolijke Noord- Hollander op. Maar Hans zijn voorliefde voor Noord-Holland gaat verder. Zo is deze ondernemer niet alleen actief in de opleidingen brandbeveiliging. Samen met zijn vrouw Mieke heeft hij ook nog een eigen rondvaartbedrijf. Rondvaartbedrijf Langedijk laat je genieten van het unieke ’Rijk der 1.000 Eilanden’ van de gemeente Langedijk.

Als we vragen waarom ook rondvaarten, dan is het antwoord: ‘Varen met de akkerschouten, zoals deze rondvaartboten heten, door het Noord-Hollandse landschap hoort er gewoon bij. Dat mocht toch niet verloren gaan!’ Wat van Hans ook niet verloren mocht gaan, was de IJmuidense Strandrace. Na vele jaren georganiseerd te zijn door Henri Joosten van Garage Rijsenhout en zijn team wilde Henri een stapje terug doen. De altijd enthousiaste Hans nam het stokje over. ‘De strandrace en Noord-Holland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden’, merkt Hans op. ‘Nergens anders vind je een race, die zo toegankelijk is voor het publiek. Dat is echt bijzonder. Je kan de rallyauto’s de hele tijd zien rijden, dat is echt heel gaaf. De race bestaat ook al jaren. Ik kan me goed herinneren, dat ik vroeger, toen de kinderen klein waren, elk jaar ging kijken. Toch wel bijzonder, dat ik nu zelf, samen met een enthousiast team, deze race mag organiseren. Dat had ik toen nooit kunnen bedenken!’

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine uitgave 10-2020.

Strandrace IJmuiden

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos