banner

Steyr Puch 230 GE

Steyr Puch 230 GE

Als je wat hebt met militaire voertuigen, dan komt de Steyr Puch 230 GE je -als het goed is- bekend voor. Het Zwitserse leger heeft jarenlang van de Mercedes-Benz G-Klasse gebruik gemaakt, maar dan onder de naam van Puch.

De G-klasse kwam in 1979 op de markt en komt voort uit een samenwerking van Daimler-Benz met Steyr-Daimler-Puch. Het laatstgenoemde bedrijf stond wereldwijd bekend als specialist in voertuigen voor zwaar terrein. De samenwerking resulteerde in een 4×4 met ladderframe met daarop de carrosserie. Er zijn diverse onderdelen van de truckafdeling van Mercedes-Benz in verwerkt en het design moest de kracht en potentie van de samenwerking tonen, maar moest vooral ook praktisch in gebruik zijn. En dat is gebleken, want de Steyr-Puch heeft in het Zwitserse leger ruim twee decennia dienst gedaan. In 2013 werd de hele vloot terreinvoertuigen van het Zwitserse leger vervangen door de Mercedes-Benz G300 CDI.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

Steyr Puch

2 Reacties
Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

2 Reacties

 • Roberto
  14/10/2018, 8:47 pm

  Lijkt me een interessant artikel over de Steyr Puch 4 x 4 dat ik graag zou willen lezen maar in welke "nieuwe" uitgave van 4 WD magazine staat het – want dit artikel heeft geen datum?? Anyone?

  REPLY
 • Sven van Rooijen@Roberto
  16/10/2018, 7:30 am

  Hoi Roberto, het artikel over Steyr Puch 4×4 is te lezen in uitgave 9 van 4WD Magazine.

  REPLY
X