banner

Stam en Bargeman in één streep door

Stam en Bargeman in één streep door

Twee dagen werden één dag in de beleving van Teun Stam en René Bargeman. Na een dag klussen in de woestijn en een nachtje overslaan, ging het vandaag in één rechte streep door. Op een achterstand van ‘slechts’ drie uur van etappewinnaar Carlos Sainz bracht Stam de Toyota Landcruiser aan de finish van de vijfde etappe.

Helemaal achteraan begonnen de mannen van Schijf Rally aan de proef van 453 km van Al-‘Ula naar Ha’il. Ze waren bij lange na niet de laatsten die aan de finish kwamen. De etappe was gelukkig niet al te moeilijk, vond Stam. “In het begin was het nog een beetje puinzooi, maar de laatste 200 km was zand. Echt schitterend. We hebben weinig problemen gehad; één lekke band. Het was goed te doen en dat kwam na een nacht overslaan goed uit.”

In het zand heeft de auto ook minder te lijden dan in de stenen, dus ook dat kwam na de korte onderhoudstijd die er was, niet slecht uit. Ook de etappe van morgen, de laatste rit voor de rustdag, bestaat uit zand. Dat is fijn, vindt Stam. “Dat ligt me wel. Het hangt ervan af wat voor soort etappe het is, maar gezien de afstand van 477 km verwacht ik dat er best wat snelle paden in zullen zitten. De etappe voor de rustdag is traditioneel wel een zware, maar ik ben er niet zo bang voor.”

Bron: Rallymaniacs.nl

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos