banner

Schade en tijdverlies voor Van Loon

Schade en tijdverlies voor Van Loon

Erik van Loon en Sébastien Delaunay beginnen sterk aan de eerste etappe. Met tussentijden in de top tien lijken zij op weg naar een goed resultaat.

Tot zij in het stof van een motorrijder terecht komen. In het stof raken zij twee grote stenen op hoge snelheid en er is veel schade aan de Toyota Hilux. Nadat zij hulp hebben gekregen van de T5-truck, kunnen zij verder. De finish is bereikt, maar het tijdverlies is enorm.

“Dit is erg frustrerend,” zegt Van Loon. “De Dakar duurt 12 dagen, we begonnen goed en deden niets geks. Door het stof raken we twee stenen en is praktisch de gehele rechtervoorkant kapot. Gelukkig lukt het om de auto weer rijdend te krijgen, met de hulp van de mannen in de T5-truck. Zonder Dave, Bob en Rob was het niet gelukt, dus bedankt mannen! Nu wordt het hard werken in het bivak om alles weer goed te krijgen voor morgen. De kans op een goede klassering is nu ver weg, maar als dit de eerste dag is dan kan er nog veel gebeuren. We gaan ons best doen om goede dagresultaten te rijden.”

De tweede etappe gaat van Bisha naar Wadi Ad-Dawasir. De stage is 457 kilometer lang met veel zand en de eerste duinen van deze Dakar Rally. De eerste auto start 8:45u (6:45u Nederlandse tijd) en wordt rond 14:04u (12:04u Nederlandse tijd) aan de finish verwacht.

Mis niks van de Dakar 2021 met een abonnement op 4WD Magazine.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos