Schade bij Van Loon na hulp aan collega

Schade bij Van Loon na hulp aan collega

Op een listige proef rijden Erik van Loon en Sébastien Delaunay goed door. Zij vermijden net op tijd een groot gat en blijven uit de problemen tot vlak voor hen een collega-rijder hard crasht.

Van Loon en Delaunay helpen de equipe en wachten ongeveer een uur op medische assistentie. Intussen zijn zij voorbij gereden door andere deelnemers, waaronder de tragere SSV’s. Deze laten hem verderop niet voorbij en wanneer Van Loon een bocht wil afsteken, landt de Toyota Hilux op het linker voorwiel. Daardoor ontstaat er teveel schade en moeten zij over het asfalt terug, morgen gaan zij weer van start.

Van Loon was tevreden tot het moment van de crash van de auto voor hem. “Het ging eigenlijk erg goed, we waren alert en scherp. We kwamen bij een gat uit waar Ten Brinke stil stond, dat gat stond niet in het roadbook, we reageerden net op tijd. We waren gewaarschuwd, de proef had dus verschillende verassingen in zich. Later werden we ingehaald door Prokop, die konden wij goed volgen. Maar die crashte ontzettend hard, we zijn meteen gestopt en hebben geholpen en gewacht. In die tijd zijn we door wat deelnemers voorbij gereden, maar die lieten ons daarna niet meer voorbij.”

Doordat Van Loon en Delaunay hulp verleenden, kwamen zij dus later in de problemen: “Dat is zo lullig. Die SSV’s lieten ons gewoon niet voorbij, dus wij staken een S-bocht af en kwamen daarbij verkeerd terecht. Linksvoor is er het een en ander krom en het wiel is afgebroken. Dus we kunnen nu niet verder, maar morgen zijn we er weer bij.” De proef van dinsdag is 419 kilometer lang, de eerste auto vertrekt rond 10:20 (11:20 NL tijd).

X