RTL GP trekt zich terug uit organisatie Pre-proloog 2019

RTL GP trekt zich terug uit organisatie Pre-proloog 2019

Er zal in de aanloop naar de Dakar Rally van 2020 wel een Pre-proloog worden georganiseerd, maar zonder de medewerking van RTL GP, aldus organisator William Zweerts de Jong.

RTL gaf de volgende motivatie voor het afhaken: ‘Vanwege een jarenlange juridische strijd tussen de Gemeente Valkenswaard en de omwonenden van het Eurocircuit is het niet langer mogelijk om het grootste eendaagse Dakar-evenement ter wereld op een redelijke manier te organiseren op het terrein in de Brabantse plaats.’ De rechter vernietigde onlangs de vergunning voor de Dakar Pre-proloog, die de gemeente Valkenswaard had afgegeven.

RTL: ‘De afgelopen maanden zijn er verschillende alternatieven bekeken om ook in 2019 weer een geslaagd en vooral verbeterd evenement neer te zetten. De voorgestelde initiatieven voldoen niet aan de standaard, die RTL de toeschouwers en deelnemers van de RTL GP Pre-proloog wil bieden. Reden waarom RTL heeft moeten besluiten het evenement dit jaar niet te organiseren.’

‘Dat betekent niet automatisch het einde van de RTL GP Pre-proloog’, aldus RTL. De komende tijd zullen nieuwe initiatieven worden onderzocht, waarmee kan worden voldaan aan de wens van RTL het evenement een nieuwe impuls te geven.’

‘De organisatie van Dakar Pre-proloog gaat verder zonder de RTL GP organisatie’, meldt deze op hun website. ‘De verplaatsing naar Eersel biedt veel meer mogelijkheden om het evenement voor het publiek aantrekkelijker te maken.De organisatie vabn de Pre-proloog heeft de handen ineen geslagen met de organisatie van de Morocco Desert `challenge. Anders dan in het verleden zal moeten uitgroeien tot een echt festival, waarbij het publiek en niet de tv-opnames als uitgangspunt zullen dienen. Afgelopen zomer hebben Tim Coronel, Gerard de Rooy, Erik van Loon en anderen al op het nieuwe parcours (zandbaan van 2 km lengte) in Eersel getest.

De Dakar Pre-proloog zal op 23 november 2019 gehouden worden op Landgoed Duynenwater in Eersel.

PROFITEER MEE & ADVERTEER IN ONS KERSTNUMMER!

X