banner

Rij-Indruk: Kia Sorento AT6 Hybrid

Rij-Indruk: Kia Sorento AT6 Hybrid

Een ranke neus, een vlotte lijn en massief ogende achterlichten. De vierde generatie van de Kia Sorento oogt compleet anders dan zijn voorgangers. En met twee hybride uitvoeringen, waarvan één benzine en de door ons gereden hybride, ook helemaal up to date qua keuze.

De nieuwe Sorento oogt imposant en tegelijkertijd sportief en compact van buiten. We waren dan ook benieuwd, of de binnenzijde eveneens verassend zou zijn én hoe de Sorento reed. De nieuwe Sorento is een zevenzitter. De ruimte komt je, zodra je een deur opent, tegemoet. Onderhuids zijn de elektromoter en de accu’s verwerkt.

De Sorento is, in plaats van een hendel voor het schakelen, uitgerust met een draaiknop op het middenconsole en een tweede knop, die je bedient voor zaken, zoals Drive en Terrain en de standen Eco, Sport en Smart.

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine uitgave 3-2021. Te bestellen via deze link.

——————

RECTIFICATIE

Met ruim gevoel van schaamte hebben wij in de rij-indruk met de hybride versie van de nieuwe Kia Sorento abusievelijk twee keer geschreven dat dit een ‘Plug-In’ hybride uitvoering was. Dit is echter zeker niet het geval. De nieuwe Kia Sorento is in de tweewiel aangedreven uitvoering een reguliere ‘Hybrid’ uitvoering en behoeft dan ook niet ingeplugd te worden. De, op een later tijdstip, door te testen vierwiel aangedreven uitvoering wordt wel als ‘Plug-In’ uitgevoegd. Onze excuses voor deze, door ons gecreëerde, verwarring.

Sander van Zijl

4WD Magazine

Kia Sorento AT6 Hybrid

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X