banner

Rij-Indruk: Jeep Grand Cherokee

Rij-Indruk: Jeep Grand Cherokee

De Jeep Grand Cherokee is het topmodel van Jeep wereldwijd. Ter ere van het 75-jarig bestaan heeft Jeep een ris 75th-Anniversary modellen uitgebracht, waaronder de Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD 75th Anniversary 4WD, voorzien van een achttraps automaat.

Uitgave 1- Wat deze uitvoering uniek maakt, zijn onder meer de vernieuwde grille en koplampen, de skidplates en de dakrails in matbrons. De wielen zijn forse 20 inchers en in matbrons gegoten. Verder kom je het Anniversary logo overal tegen, zijn de stoelen van zwart leer, verwarmd en gestanst met het 75th-logo.

Dat is echter niet alles, dat Jeep heeft aangepast. Want met de nieuwe achttraps automaat heeft Jeep ook aan het milieu gedacht: de CO2 emmissie is naar beneden gebracht en ook het brandstofverbruik is lager dan voorheen. Jeep peurt 250 pk uit de 3.0 diesel V6 motor en dat voel je. Als je je voet ietwat laat zakken, zeker in combinatie met de stuur peddles, is het een genot om met deze diesel over ’s Heren wegen te cruisen. Uiteraard hebben wij de onverharde paden ook opgezocht. Hierbij konden we vertrouwen op het geupgrade Selec-Terrain-tractiecontrolesysteem. Wij schakelden de ‘Sand-mode’ in en die hielp ons zonder problemen over de onverharde paden in de Drentshe bossen. Door het Quadra Trac II en de Quadra-Drive II was geen uitdaging te veel.

Jeep Grand Cherokee

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

X