4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Renault Trucks C 8×4 assistentietruck voor Riwald Dakar Team

Renault Trucks C 8×4 assistentietruck voor Riwald Dakar Team

Het Riwald Dakar Team heeft onlangs een Renault Trucks-assistentietruck in gebruik genomen. Het betreft een Renault Trucks C 520 8x4 tridem met gestuurde, hefbare naloopas. De eenheid met de Renault wedstrijdtrucks, vertrouwen in de motor en aandrijflijn en de af fabriek levering van vele maatwerkspecificaties waren voor het Riwald Dakar Team redenen om te kiezen voor Renault Trucks. Bij Nijwa Groep in Hengelo werden verdere aanpassingen verricht aan de opbouw en inrichting.

Begin dit jaar is het Riwald Dakar Team een samenwerking aangegaan met Mammoet Rallysport en de Tsjechische rallytruckbouwer MKR. De rallyteams staan bij de Dakar Rally 2017 met vier wedstrijdtrucks aan de start, waaronder de nieuwe Renault Trucks rallytruck waarmee Riwald Dakar Team begin oktober de Oilybia Rally in Marokko won.

Ewald Huzink, teammanager: “Nu we een Renault-truck in de wedstrijd hebben, was het een logische stap om ook voor de servicetruck met Renault Trucks in zee te gaan. Wij hebben in samenwerking met Renault Trucks en onze dealer Nijwa een perfect voertuig samengesteld dat volledig is toegerust voor zijn taken.”

Zwaar uitgevoerd

Bijzonderheden aan de assistentietruck zijn onder meer de zwaar uitgevoerde bumper (afkomstig van de Renault Trucks K-serie), een 1200-liter brandstoftank en een overpompsysteem met extra brandstoffilters. “Tijdens de rally zijn de tankmogelijkheden voor de wedstrijdtrucks zeer beperkt. De assistentiewagens rijden langs het parcours mee van bivak naar bivak en kunnen onderweg wel brandstof inslaan. Deze wordt ‘s avonds overgepompt in de rallytrucks”, legt Huzink uit. De koelsystemen van versnellingsbak en motor zijn extra zwaar uitgevoerd om weerstand te bieden tegen de extreme omstandigheden tijdens de race. De supporttruck is verder uitgerust met vele opties zoals een Optidriver automatisch schakelende versnellingsbak, luchtgeveerde stoelen, koelkast, standkachel en twee bedden.

Kabelsysteem

HTS-NCH uit Hoogeveen bouwde een kabelsysteem waarmee de laadbak kan worden op- en afgezet. Deze laadbak bevat een aggregaat, voorraadruimte en compleet ingerichte keuken. Na de Dakar Rally zet Riwald Recycling de Renault Trucks C in  voor haar corebusiness: metaalrecycling. “Deze truck is exact de truck die we nodig hebben tijdens Dakar, maar is zo gespecificeerd dat hij ook als bouwtruck in ons reguliere werk goed tot zijn recht komt”, aldus Huzink. “Met de liftbare as achter de aangedreven tandem kunnen we de asconfiguratie voor elke belading optimaal benutten. Ik geef Renault Trucks en Nijwa een tien voor het waarmaken van onze wensen!”

Onlangs zijn alle trucks ingescheept in Le Havre voor de reis naar Buenos Aires, Argentinië. Daar brengen de assistentiewagens de wedstrijdtrucks op aanhangers verder naar Asunción, Paraguay, waar Dakar 2017 op 2 januari van start gaat.

Riwald Dakar Team

Over Renault Trucks

Renault Trucks biedt een uitgebreid voertuigengamma – van 2,8 tot 120 ton – geschikt voor leveringen in de stad, goederendistributie, constructie en lange afstandsvervoer. Het volledige gamma, van de Renault Master tot de zwaarste bouwvoertuigen, is in meer dan 100 landen verkrijgbaar. Renault Trucks is onderdeel van de Volvo Group: een van ’s werelds vooraanstaande fabrikanten van trucks, bussen, uitrusting voor de bouw en aandrijfsystemen voor scheepvaart en industriële toepassingen. De Volvo Group levert bovendien complete oplossingen op het gebied van financieringen en service.

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
4WD Magazine Abonnement
Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen
4WD Magazine Webshop
Smiley face

Ga naar onze webshop voor de laatste dvd’s, boeken, en miniaturen.

> Bekijk de webshop
X