banner

Reiger Racing Suspension waarborgt toekomst als onderdeel van KW Automotive

Reiger Racing Suspension waarborgt toekomst als onderdeel van KW Automotive

Na een traject van meerdere jaren hebben Gerard en Anja Seesing een geschikte overnamepartner gevonden voor Reiger Racing Suspension. Vanaf 1 januari 2021 is het Duitse KW Automotive de nieuwe eigenaar van de mondiale markleider in off-road schokdempers uit Hengelo (Gld.).

Gerard Seesing startte in 1977 met het ontwikkelen van schokdempers voor off-road gebruik. Sinds de eerste dag is de techneut uit de Achterhoek gedreven door een constant streven naar innovatie.

Dankzij de passie van Gerard en Anja Seesing groeide Reiger uit tot een toonaangevende en winnende fabrikant van off-road schokdempers in de mondiale auto- en motorsport. Vanuit de moderne productiefaciliteit in Hengelo (Gld.) bouwen inmiddels 70 medewerkers schokdempers van topkwaliteit.

Al enige tijd voerden Gerard en Anja Seesing gesprekken met overnamekandidaten om de toekomst van Reiger te waarborgen, aangezien hun beide dochters met andere interesses in het leven staan. Bij het selecteren van de nieuwe eigenaar lieten de grondleggers van het Achterhoekse high-tech bedrijf zwaar meewegen of de toekomstvisie en de kwaliteitsstandaard matcht met het DNA van Reiger.

Na een zorgvuldig traject is de geschikte overnamepartner gevonden in het Duitse KW Automotive. “Tijdens de gesprekken met Klaus Wohlfarth kwam naar voren dat Klaus en ik zowel over de zakelijke als de technische kant veelal de dezelfde visie delen. Dit sterkt Anja en mij in de overtuiging dat we in de familie Wohlfarth de juiste partner hebben gevonden”, vertelt Gerard Seesing.

KW werd opgericht in 1992. Inmiddels is het bedrijf een wereldwijd opererende fabrikant van schokdempers voor zowel de autosport als voor sportief straatgebruik. Waar Reiger grote successen kent in de off-road auto- en motorsport, is KW zeer succesvol in de autosport op het circuit.

Bij de KW automotive-groep werken wereldwijd 450 mensen, waarvan 330 op de hoofdlocatie in het Duitse Fichtenberg. KW heeft daarnaast vestigingen in België, China, Japan, Taiwan, Verenigde Staten en Zwitserland.

Een essentieel onderdeel van de overname-overeenkomst is dat Reiger tenminste de komende 10 jaar gevestigd blijft in Hengelo (Gld.). Gerard Seesing: “Wij hebben zeer veel te danken aan Hengelo en de Achterhoek. Het was voor ons een belangrijke voorwaarde dat de werkgelegenheid voor onze medewerkers voor een langere periode behouden blijft.”

De toewijding van Reiger richting haar klanten en relaties blijft ongewijzigd. Zowel advies, verkoop, service en onderhoud vinden plaats vanuit Hengelo (Gld.) met de vaste contactpersonen als aanspreekpunt. Als vanzelfsprekend staan bij alle activiteiten kwaliteit en service onverminderd centraal. Voor de middellange termijn is de verwachting dat gebruikers van Reiger gaan profiteren van de beschikbare innovaties binnen KW.

Als grondlegger van het bedrijf blijft Gerard Seesing de komende jaren actief betrokken bij Reiger. Gerard zal zich onder meer bezig blijven houden met het actief begeleiden van klanten en het ontwikkelen van nieuwe technieken.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos