banner

Rallye Breslau Poland: Meer Nederlanders dan ooit!

Rallye Breslau Poland: Meer Nederlanders dan ooit!

Bijna 250 teams met zeker 20 nationaliteiten startten van 15 tot 19 september jl. in de Rallye Breslau Poland, de vijfdaagse wedstrijd in het noordwesten van Polen. Al meer dan 25 jaar wordt ‘de Breslau’ in deze regio georganiseerd en ondanks alle coronaperikelen was dit jaar gelukkig geen uitzondering.

Met meer Nederlandse teams aan de start, dan in een wedstrijd van het NK Offroad Racing heeft de Breslau inmiddels een behoorlijk rood-wit-blauw tintje gekregen. Het is ook een concept, waar je geen ‘nee’ tegen wilt zeggen: vijf dagen racen in prachtige bossen, ’s avonds een warme hap en een gezellig bivak en razendsnelle internationale competitie.

Waar Corona voor veel hoofdpijn zorgt bij organisatoren helpt het de Breslau een handje: het ziet zwart van de Dakar teams en bijzondere deelnemers. Kees Koolen, Vick Versteijnen, het Hamer Team en William van Groningen bij de vrachtwagens en winnares van afgelopen jaar Mirjam Pol bij de motoren. Het bos is heel anders dan de woestijn, je kunt niet zomaar overstappen…

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine (11-2020), te bestellen via deze link!

Rallye Breslau PolandRallye Breslau Poland

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X