banner

Rallye 7 Vallee d’Artois 2022

Rallye 7 Vallee d’Artois 2022

Frits Hogen Esch is een 4×4 liefhebber bij uitstek. Zijn droom was om ooit deel te nemen aan een andersoortige rally. Een betaalbare rally ook en eentje, die bij de meesten wellicht wat minder bekend is. Zijn eerste avontuur beschrijft hij in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine.

Frits vertelt: ‘De Rallye 7 Vallee d’Artois Pas de Calais is een goed georganiseerde rally bij ons om de hoek (noord-west Frankrijk). We kregen zelfs een tolk toegewezen. Ze heet Aafke, die ons super door de Franse regels en gebruiken heeft heen geloodst. De rally maakt deel uit van het Franse Kampioenschap terreinrijden, of zoals ze het in Frans mooi verwoorden: ‘Championnat Rally Tout Terrain’.

Er zijn vier klasses: T2 Dakar-waardige auto’s, SSV’s en de T1A- en T1B-klasse. Die laatste twee groepen waren nieuw voor ons. Het lijkt, alsof de auto’s in de was zijn gekrompen. Erg toffe modellen die ergens tussen een buggy, S.S.V. en een T2-voertuig in zitten. Er reed ook een aantal Britse teams in deze voertuigen rond. Onze monteurs werden gek, toen ze één van deze auto’s met een dubbele wankelmotor zagen. Eén voor de voorwiel- en één voor de achterwielaandrijving. Volgens de mannen superlastig in afstelling en onderhoud, maar als ze gaan, dan gaan ze ook als de brandweer! 

Lees het gehele artikel in de dikke nieuwjaarseditie van 4WD Magazine (uitgave 1-2023).

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos