banner

Rainforest Challenge 2022

Rainforest Challenge 2022

Baler, een stadje van net onder de 45.000 inwoners aan de oostkust van het Philippijnse eiland Luzon, is eigenlijk vooral bekend vanwege z’n geringe formaat. Maar ‘s werelds bekendste surfers, die de hoge golven van de Grote Oceaan weten te waarderen, komen hier regelmatig naartoe.

Het begon allemaal in 1979 met de film van de bekende regisseur Francis Ford Copolla en acteurs zoals Marlon Brando, Robert Duvall en Dennis Hopper. Voor de beroemde film Apocalypse Now werden hier aan de stranden van Baler opnamen gemaakt. Amerikaanse militairen namen hun surfplank hier mee naartoe en sindsdien is Baler wereldberoemd geworden en het mekka van de internationale surfing scene.

Na de eerste van de drie Rainforest Challenges in de Philippijnen in 2022, trok Sir Malizord Estillore en zijn complete team van vijf auto’s naar Mindanao in het verre zuidoosten van het eiland Cebu. Dat is een goede 1.800 km en diverse overtochten met pontjes, die de diverse eilanden met elkaar verbinden. Bij elkaar is het vier dagen en drie nachten reizen!

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine (editie 9-2022). Te bestellen via deze link.

Mis niks met een abonnement op 4WD Magazine.

Rainforest Challenge 2022

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
X