4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Peugeot 3008DKR Maxi bijna klaar voor de Dakar 2018

Peugeot 3008DKR Maxi bijna klaar voor de Dakar 2018

Peugeot heeft de nieuwe auto voor de Dakar 2018 bijna klaar en noemde ‘m de 3008DKR Maxi.

Maxi werd toegevoegd, omdat de auto ook daadwerkelijk groter is gegroeid. De auto heeft een grotere spoorbreedte voor meer stabiliteit op de gravelpaden, duinen en in de bergen. Het scheelt maar liefst 20 cm met z’n voorganger en moet de prestaties overtreffen.

De nieuwe Peugeot maakte z’n debuut in de 2017 Silkway Rally, waar Sebastien Loeb aan het stuur zat, die de 2017 Dakar als tweede eindigde en voor de tweede keer aan de Silkway meedeed. Z’n teammaatjes Stéphane Peterhansel en de winnaar van de Silkway Rally van vorig jaar Cyril Despres reden in de Silkway mee met de ‘oude’ 3008DKR. Deze drie mannen, inclusief good-old Carlos Sainz, hielpen mee aan de ontwikkeling van de 3008DKR Maxi en zullen voor Peugeot weer aan de komende Dakar rally meedoen. Bruno Famin, Peugeot’s Sport Directeur, zei: ‘De data die we in de Silkway Rally verzamelen, zullen zeker nog in de Dakar uitvoering van de Maxi worden verwerkt. Met de grotere spoorbreedte en
z’n grote wielen kun je er overal mee rijden, vooral in de duinen.’

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X