Overpeinzingen van een daktentkampeerder…

Overpeinzingen van een daktentkampeerder…

Stel, je hebt een prachtig off-road avontuur beleefd in de afgelopen acht uren tijdens je off-road reis in de Balkan. Je bent met je gezinnetje en stopt op een prachtige plek onder een brug en bij een droge rivierbedding. Deze plek geeft je een magische sfeer, waarbij je je in een soort van ‘Lord of the Rings’ achtige setting bevindt. Je stapt uit je 4×4 en start met het klaarmaken van het kampement. De kinderen pakken een bal en spelen een voetbalwedstrijd na. En je lieftallige echtgenote pakt een flesje wijn uit de koelbox om op een prachtige dag te toosten.

Ondertussen heb jij de daktent al opengeklapt en gezekerd. De luifel is uitgezet en de kampeertafel- en stoelen staan er deels onder. Het zonnetje staat nog betrekkelijk hoog aan de hemel en schijnt volop, waardoor we nog even nagenieten in de warme stralen van onze moederster. We zetten de barbecue op en stoken de kooltjes goed warm, zodat we het vis en vlees kunnen bakken. De kids hebben hun wedstrijdje inmiddels, wegens gemeen spel (van wie is tijdens dit schrijven onduidelijk) gestaakt en zijn toe aan een uitgebreide maaltijd. We genieten daarbij ook van de plaatselijke lekkernijen, die deze streek te bieden heeft en tafelen overheerlijk na met een spelletje Yahtzee.

Dan begint het donker te worden en, na het tanden poetsen, kruipen de kinderen omhoog in hun slaapgedeelte van onze daktent. We stoeien nog wat met ze en wensen ze een fijne nachtrust. Dat zal geen probleem zijn, want alle indrukken van vandaag waren nogal overweldigend. Wij genieten, onder het genot van wat olijven, die we bij een kruidenier in één van de dorpjes hebben gekocht, nog wat na van deze heerlijke dag.

Zo’n daktent is eenvoudig te monteren. Je hebt dakdragers nodig en monteert de daktentkoffer erop. Ook een aluminium roof rack is een mogelijkheid om je daktent goed vast te zetten. Voordeel hiervan is, dat je extra accessoires, zoals een jerrycan, op je dak kunt meenemen. Je kunt de accessoires bij zo’n daktent in een oneindige variëteit aanschaffen. Denk hierbij aan een voortent, een mobiel toilet, een mobiele douche en allerlei soorten luifels. Hier stopt het nog niet hoor, qua accessoires, want er is nog veel meer. Laat je vooral goed door een daktentenspecialist, die er voldoende in Nederland en België zijn, informeren.

De daktentenwereld is de afgelopen jaren ‘booming’. Naast daktenten is er veel keuze in off-road trailers en off-road campers, maar ook tussenvormen zoals een 4×4 met campingdak. Een beurs waar wij veel hebben opgestoken, was de ‘Kampeer- en Caravanbeurs’ afgelopen oktober in de Jaarbeurs in Utrecht. Het 4WD-paviljoen liet hier een grote diversiteit in off-road kampeermogelijkheden zien. Deze markt groeit nog altijd flink en er valt genoeg aan inventieve nieuwigheden te ontdekken. Ook andere (kampeer-) beurzen zijn een handige tool om je kennis op dit gebied te vergroten, bijvoorbeeld het 4WD Festival op 13 september a.s. in Oss (www.4wdfestival.nl).

Om terug te keren naar onze off-road reis in de Balkan, de dag erop zitten we met schitterend uitzicht bovenop een berg. We eten vandaag Mediterranees, want dat hebben we onderweg aangeschaft. Onze kinderen genieten na van de Griekse zoetigheden die ze mochten uitkiezen en wij zijn alvast aan het plannen, waar we de volgende vakantie met onze 4×4 en daktent willen gaan beleven… Portugal is een droom, maar ook Wales en Oekraïne staan hoog op ons verlanglijstje. We gaan er in onze daktent minimaal nog maar eens een nachtje over slapen…

Kijk in de Daktent-Offroad Kampeer en Outdoor Special, welke mogelijkheden de deelnemende daktent- en overige off-road specialisten in hun gamma hebben.

De dikke en uitgebreide ‘Daktent-Offroad Kampeer en Outdoor Special’ lees je in 4WD Magazine uitgave 5, te bestellen via deze link.

Daktent-Offroad Kampeer en Outdoor

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE
Cart
  • No products in the cart.
X