banner

Op bezoek bij Nissan Navara Red-Lined

Op bezoek bij Nissan Navara Red-Lined

De laatste jaren zien we ze steeds vaker tijdens de diverse rally-raids: pick-ups. Op het eerste gezicht lijken ze uiterlijk veel op elkaar, maar daar houdt de vergelijking wel mee op. Veel van die pick-ups zijn geprepareerde serieproductie modellen.

Een pick-up leent zich namelijk uitstekend voor de Enduro sport. Het principe van een tweepersoons cabine en een grote laadbak is ‘op maat gemaakt’ voor een rally raid; een gewichtbesparend concept en toch genoeg ruimte voor de broodnodige zaken, die tijdens het gemiddelde ‘avontuur in de woestijn’ moeten worden meegesleept, zoals een grotere brandstoftank, meerdere reservewielen en de soms broodnodige onderdelen.

Zo hebben de VW Amarok, de Ford Raptor en zelfs de grote Dodge Ram hun intrede in de diverse rally raids gedaan. Maar het succesvolste pick-up concept is waarschijnlijk bij het grote publiek het meest bekend van de Toyota Overdrive en Toyota Gazoo Racing. Vele liefhebbers zullen tijdens de tv-uitzendingen van de Dakar, Africa Eco Race, of de Morocco Desert Challenge aan de buis zijn gekluisterd als Nederlandse helden zoals Bernard Ten Brinke, Eric van Loon en Mike Willems met hun Hiluxen op hoge snelheid de enorme duinen in deze prachtige machines bedwingen. Misschien iets minder bekend, maar zeker een auto om rekening mee te houden, is de Red-Lined Nissan Navara. Het is maar aan wie je vraagt, wat er eerder was: de Nissan, of de Toyota? Zeker is, dat beide volbloed off-road racers zijn, die in de wereld van de pick-ups op eenzame hoogte staan.

Lees het gehele artikel in 4WD Magazine uitgave 4-2020.

Nissan Navara Red-Lined

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos