4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Ook 4×4’s hebben het moeilijk in Chukotka

Ook 4×4’s hebben het moeilijk in Chukotka

In het uiterste oosten van Rusland ligt het gebied, dat wordt aangeduid als Chukotka. Een 737.700 m2 kilometer groot gebied, waar in 2010 zo’n 50.500 mensen woonden. Er zijn wel wegen in het land, maar die zijn schaars. Vooral in de winter wordt er op bevroren rivieren gereden.

Chukotka ligt in feite tegen Alaska aan, maar wordt daarvan gescheiden door de Bering Straat, de verbinding tussen Arctische Oceaan en de Bering Zee (onderdeel van de Stille Oceaan). Kaap Dezhnev is het oostelijke puntje van Rusland. De hoofdstad is Anadyr.

Chukotka kun je verdelen in drie delen: de noordelijke arctische woestijn, in het midden de toendra en in het zuiden de taiga. De helft van het gebied ligt boven de Poolcirkel. Dat is een bergachtig gebied. De temperaturen in Chukotka, dat sterk wordt beïnvloed door de ligging aan zie, variëren van -35 in januari tot +15 graden in juli.

Het gehele artikel lees je in de nieuwe uitgave van 4WD Magazine 2-2017.

Chukotka

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X