4WD Magazine Abonnement

Smiley face

4WD Magazine biedt u een uitvoerige indruk van de wondere wereld van 4 wiel aangedreven auto’s en alles wat daarbij hoort. Van nieuws, tot rallies, van reisverhalen, tot rij-indrukken.

> Bekijk de abonnementen

Ongerept Botswana/’Het geheim’ van Zuidelijk Afrika

Ongerept Botswana/’Het geheim’ van Zuidelijk Afrika

Van zoutvlaktes en woestijnen, tot moerassen en rivierdelta’s, aan de beestenboel lijkt geen eind te komen. En dat zonder massa’s toeristen. Met recht is Botswana door reisbijbel Lonely Planet uitgeroepen tot ‘toeristische bestemming van 2016’.

Uitgave 7/8- Botswana is niet het Afrikaanse safariland bij uitstek en dat geeft het land misschien ook juist haar charme. Anders dan in bekendere safarilanden, zoals Kenia, Tanzania, Zuid-Afrika en Namibië zijn de wegen er slechter begaanbaar, is de natuur ongerepter en het land nog niet overspoeld met hordes toeristen; zo ben je bij veel campings en lodges vaak de enige gasten. De overheid van Botswana voert al jaren een beleid gericht op duurzaamheid, waarbij het inzet op het ‘high cost, low impact’ principe. Het prijskaartje is hier ook naar. Zo kosten de afgelegen lodges in de Okavango Delta, die dikwijls slechts per propellorvliegtuigje zijn te bereiken en van waaruit je spectaculaire bootsafari’s kunt maken, vaak vele honderden dollars per nacht, waardoor ze vrijwel alleen voor rijke zakenlui en Hollywoodsterren zijn weggelegd…

botswana botswana botswana

Geef een reactie

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.*Gemarkeerde velden zijn verplicht om in te vullen

Cancel reply
X