Officiële Dakar Rally presentatie gehouden op EVM19 te Maurik

Officiële Dakar Rally presentatie gehouden op EVM19 te Maurik

Op woensdagavond 11 september heeft Evenementenlocatie Eiland van Maurik 19 de officiële organisatie van de wereldberoemde Dakar Rally verwelkomd op hun outdoor evenementenlocatie in Maurik.

De Franse A.S.O (Amaury Sport Organisation) kwam naar ons land en koos EVM19 om de Nederlandse Dakar rijders en hun teams te ontvangen en alle ins- en outs bij te brengen van de rally in 2020.
Waar de Dakar Rally voorheen plaatsvond in Afrika en Zuid-Amerika, gaat nu het zogenoemde ‘Chapther 3’ in en zal in 2020 voor het eerst in Saudi-Arabië gereden worden. Dat riep veel vragen op bij de sporters, deze vragen zijn op deze avond allemaal beantwoord.

Onder de toehoorders waren naast de vele (semi-)amateurteams ook een aantal grootheden zoals Erik van Loon (beste Nederlandse auto-deelnemer ooit) en Gerard de Rooij, tweevoudig winnaar van de Dakarrally in de truck-categorie!

Het was een zeer geslaagde en informatieve avond. EVM19 is er trots op vanavond het epicentrum van de Nederlandse offroad scene te zijn geweest! De evenementenlocatie heeft namelijk een zeer speciale band met dé Dakar en organiseert jaarlijks het EVM19 Dakar Festival.

X