banner

Off-roaden in Marokko

Off-roaden in Marokko

Tussen Mauritanië en Marokko ligt een merkwaardig stuk niemandsland. Direct na de slagboom van de Mauritaanse grenspost, waar een prima asfaltweg naartoe loopt, houdt de weg abrupt op. Dit is de enige normale verbindingsroute over land tussen West-Afrika en Europa en er is gewoon vier kilometer lang geen weg. Geen slecht onderhouden asfalt, geen ‘men at work’, niet een track die helaas onder het zand terecht is gekomen, nee, gewoon niks.

Om de één of andere reden heeft niemand ooit geprobeerd hier iets aan te leggen. Het is te gek voor woorden. Omdat er genoeg verkeer langskomt, feitelijk dus al het verkeer, dat van Europa naar het zuiden gaat en terug, inclusief grote vrachtwagens, zijn er wel overal sporen van auto’s, die een weg over de kale rotsen hebben gezocht.

Met grote ogen hobbel ik verder. Het wordt nog vreemder als ik de Marokkaanse grens nader: er doemen steeds meer autowrakken op. Sommige zijn compleet verroest en gestript en moeten er al jaren liggen. Ergens ligt ook een lading televisies. Dit niemandsland is een autokerkhof en dumpplaats voor niet verkoopbare goederen, zo lijkt het.

Lees het gehele artikel in de nieuwe uitgave (11) van 4WD Magazine.

Sven
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Latest Posts

Top Authors

Most Commented

Featured Videos